Våre reiser

Iran er et komplekst og ofte misforstått land. Vi reiste i Iran i en måned, og fikk oppleve iransk kultur og gjestfrihet. Vi besøkte Tehran, Isfahan, Varsaneh og Shiraz. Uten tvil et av de mest fascinerende landene vi har besøkt så langt. Les mer her.


carry-homeless-india-761144India er et land i stadig utvikling. Landet opplever en kraftig økonomisk vekst, og har blitt en regional stormakt. Det ikke utenkelig at India kan overta Kina både økonomisk og militært sett innen noen knappe tiår. India er self-made; den økonomiske veksten i India blir i en stor grad drevet frem av indiske gründere og entreprenører. Landet preges av enorme økonomiske ulikheter. India har en rekke utfordringer i vente, men landet har også et enormt potensialet. Les mer her.


Myanmar er et land med en trøblete historie. Etter flere tiår med militærdiktatur, har en rekke demokratiske reformer endelig blitt innført. Den strenge sensuren av pressen har opphørt, Aung San Suu Kyi har blitt fridd fra husarrest og økonomien har blitt liberalisert. Men dette er ikke hele historien. Myanmar har tatt et skritt frem, to skritt tilbake. Pressen driver aktivt med selvsensur i frykt for reprimander fra staten, og to journalister fra Reuters har blitt dømt til syv år i fengsel etter å ha rapportert på en massakre av over et dusin Rohingya menn og barn; Aung San Suu Kyi sin sivil regjering forfølger journalister og meningsmotstandere, og Aung San Suu Kyi har sviktet ved å ikke stå opp for Rohingyaene i Rakhine og den frie pressen; og korrupsjon preger det burmesiske samfunnet. Les mer her.